Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Una escola concertada de Barcelona cobra una “taxa Covid” per “complir les condicions establertes pel Procicat”

Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona assegura que el cost de la pandèmia per alumne és de 9 euros al mes

Redacció
Redacció 11/12/2020
https://dominiquesbarcelona.com/

Malestar entre els pares i mares dels alumnes de l’escola concertada Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona per haver començat a cobrar una “taxa Covid” mensual.

Els pares dels infants del centre s’han posat en contacte amb La República per a explicar que l’escola ha decidit unilateralment cobrar-los “9 euros per cada alumne al mes fins al final de la pandèmia”. Fins i tot, detallen que aquest nou import es va decidir a l’octubre l’escola, però no es va informar les famílies fins al desembre, concretament “just abans del pont de desembre” i “de seguida es van passar a cobrar els rebuts”.

Els pares es queixen que “a banda del concert que l’escola rep de la Generalitat, les famílies” paguen “multitud de serveis”. Afegeixen que ara “en contra de la voluntat de gran part dels pares i mares de l’escola ens volen fer pagar aquesta nova taxa”.

A la notificació feta arribar als pares que ha tingut accés La República, Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona es justifica tot al·legant que “l’aportació abonada pel Departament d’Educació és insuficient per complir les condicions establertes pel Procicat” i que, per tant, han decidit cobrar els pares les despeses que han calculat que són 9 euros per alumne al mes. El mateix comunicat accepta que la decisió es va prendre a l’octubre però es va enviar amb data el 2 de desembre.

També intenten enumerar les despeses ocasionades per la pandèmia que ara volen fer cobrar als pares com “la contractació extra de personal de neteja i de serveis” o “l’habilitació d’espais per a la ubicació dels grups bombolla”. També hi afegeixen “mobiliari” sense especificar-ne l’ús ni el motiu i “la compra de materials Covid” com “termòmetres manuals i automàtics, gels i desinfectants de diferents tipus, mascaretes de recanvi per a l’alumnat” i, fins i tot, hi colen “la formació impartida i obligatòria adreçada a tot el personal”.

Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona explica que “totes aquestes despeses vénen ocasionades per la Covid-19 i, una vegada hàgim superat la pandèmia, aquesta despesa desapareixerà i es deixarà de cobrar la quota”. Aquest mitjà s’ha posat en contacte via telèfon amb el centre educatiu Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona que ha confirmat la “taxa Covid-19” i ha quedat a l’espera d’una trucada de la directora que encara no s’ha produït.