Edició 2039

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 24 de febrer del 2024
Edició 2039

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 24 de febrer del 2024

La rapera musulmana Miss Raisa: “Treure’m el vel ha estat un alliberament”

|

- Publicitat -

Miss Raisa, la rapera catalana i marroquina, ha parlat sense embuts de la seva experiència personal amb el vel. La jove musulmana portava vel fins aquest juliol, quan va decidir que ja no se sentia representada pel símbol. “Treure’m el vel ha estat un alliberament”, ha declarat a RAC 1.

Fa set mesos s’autoproclamava “l’única dona musulmana que canta amb vel” al programa ‘Islàndia’. Ara, ha tornat a la ràdio sense vel i he explicat tant els motius pels quals el portava i també el perquè de la seva decisió.

Publicitat

Com sintetitza RAC 1, de petita va començar a portar-lo per imitació de l’entorn familiar. Després, a més, li va trobar un sentit reivindicatiu: que les noies musulmanes comprovessin que es pot vel i pensar diferent. Però finalment i després d’un bon temps de reflexió, se’l va treure i ho va comunicar als seus seguidors de les xarxes socials.

Amenaces i pressions

“Jo no represento ningú”, va detallar, tot argumentant que, a parer seu, portar un vel no et fa més creient i remarcant que es tracta d’una decisió personal. Un altre fet que la va motivar va ser les amenaces que va rebre per publicar un vídeo donant suport al col·lectiu LGTBI. Miss Raisa va denunciar l’home i va ser detingut, tot i que ara roman en llibertat provisional sense poder contactar amb ella ni connectar-se a internet a l’espera d’un judici.

Aquest divendres serà la primera vegada que pujarà a un escenari per actuar sense vel davant el públic de les festes de la Mercè de Barcelona. La rapera també publica el llibre ‘Porqué me da la gana’ aquest 9 de novembre. “Estic farta d’haver de donar arguments sòlids per justificar tot el que faig. Moltes vegades faig les coses perquè em dona la gana i punt”, explica, sobre el títol.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de ʀᴀɪsᴀ (@itsmissraisa)

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut