Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El Govern no tolera la violència taxista contra els VTC i es remet a la fórmula de “parlar, parlar i parlar”

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha avisat aquest dissabte, en una entrevista a Rac1, del perill que suposa per a la imatge dels taxistes que segueixin havent episodis de […]

Avatar
Agències 19/01/2019
Calvet, en una imatge d'arxiu

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha avisat aquest dissabte, en una entrevista a Rac1, del perill que suposa per a la imatge dels taxistes que segueixin havent episodis de violència en la vaga del sector. Calvet ha explicat que ja divendres els va demanar que les mobilitzacions “no alteressin l’ordre públic, fossin sense violència i no afectin l’economia del país”. “Els he advertit que tinguin en compte que l’opinió publica té una mala percepció del taxi per les protestes, pel llenguatge i per la violència d’alguns grups incontrolats”, ha afegit. En aquest sentit, ha cridat els taxistes i els representants del sector a deixar de banda aquestes pràctiques i “aprofitin l’oportunitat que tenen amb la llei i el decret que hi ha sobre la taula per modernitzar-se i donar millor servei”. Així, el conseller ha defensat la proposta que el departament va oferir-los divendres, i ha considerat que “potser per no acontentar ningú és el punt mig i la solució”. “T’thom s’haurà d’adaptar i serà en benefici de la mobilitat”, ha dit.

En aquest sentit, creu que arribar a un pacte a partir de la seva proposta és “una oportunitat de fer les paus” entre el taxi i les VTC, i per això ha cridat als professionals en vaga a “parlar, parlar i parlar sobre la base del decret i la llei”. “Constantment hi ha capacitat per anar parlant i entendre que tots tenim l’oportunitat per posar-nos al dia i que les converses vagin bé”, ha assegurat el conseller, tot esperant que la negociació avanci i es pugui arribar a un acord “abans de dilluns”.

Pel que fa a les mobilitzacions, Calvet creu que les protestes que s’estan portant a terme i tenir indefinidament tallada la Gran Via de Barcelona “afecta molt negativament a la imatge de la ciutat i a la quotidianitat”. “La gent no pot viure amb l’angoixa de saber que pot tenir violència a la cantonada. Tot i les crides a la calma, jo vull anar més enllà i demanar que s’asseguin amb nosaltres”, ha conclòs. I és que per al conseller, la ciutat “no es pot permetre” una vaga com la que els taxistes van fer a l’estiu i amb els mateixos episodis de tensió i ocupació indefinida.