Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Corte Inglés no entén el català

El servei d’atenció al client de l’empresa espanyola assegura en una resposta per escrit i en plural: “no te entendemos”

Redacció
Redacció 11/12/2020
Imatge d'un centre de El Corte Inglés / Wikimedia Commons

El Corte Inglés, la macrocompanyia espanyola que va créixer durant el franquisme, que ha tingut dirigents d’ultradreta i que ha estat investigada per fer uniformes al Daesh, demostra ser espanyola i molt espanyola.

La periodista Eva Piquer ha fet una piulada amb una captura de pantalla d’una resposta del servei de vendes de El Corte Inglés. Piquer havia fet un breu escrit preguntant si li podien retornar els diners d’un concert de José Luís Perales anul·lat el maig.

La resposta ha estat curta i contundent: “Lo sentimos pero no te entendemos, atentamente”. Una resposta en plural, és a dir, en nom de l’empresa.

Si ja és greu que 6 mesos després no hagin retornat els diners d’un concert cancel·lat, el missatge pren una volada més transcendent: una gran empresa espanyola demostra la seva catalanofòbia i que, a més, els ciutadans catalans són de segona dins l’Estat espanyol.

Per cert, El Corte Inglés pot obrir, a diferència dels centres comercials, perquè té llicència de botiga i no de centre comercial, així i tot, vol dur un ERTO de milers de treballadors a Catalunya.