Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Corte Inglés aplicarà un ERTO a Catalunya que afectarà a la meitat de la plantilla

ACN Barcelona.-El Corte Inglés aplicarà un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) als treballadors de Catalunya, Castella i Lleó i Astúries, les tres comunitats de l’Estat que han imposat restriccions […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-El Corte Inglés aplicarà un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) als treballadors de Catalunya, Castella i Lleó i Astúries, les tres comunitats de l’Estat que han imposat restriccions al comerç després que s’apliqués el nou estat d’alarma. Tot i que l’empresa encara no ha comunicat l’ERTO de forma oficial, portaveus de la companyia asseguren que l’expedient es farà efectiu en els pròxims dies. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat fonts sindicals a l’ACN, l’expedient s’estendria dues setmanes i afectaria al voltant d’un 50% de la plantilla (a Catalunya hi ha 5.000 empleats). Malgrat tot, la direcció s’ha compromès a apostar per trasllats entre departaments i reduir el percentatge de treballadors afectats al 35%.

Així, l’ERTO no afectarà els treballadors dels supermercats i els departaments d’electrònica, considerats de primera necessitat. Per altra banda, i a diferència de l’anterior expedient temporal presentat pel grup, El Corte Inglés no abonarà el 30% del complement salarial. L’empresa ho justifica per “la complicada situació generada amb el tancament comercial i la caiguda acumulada d’ingressos durant l’any”. Des dels sindicats, però, confien a arribar a un acord amb la direcció en la pròxima reunió perquè la companyia acabi abonant almenys una part del complement salarial.