Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Sánchez cola als pressupostos augmentar un 43% la factura de càtering pels seus avions VIP

El Gobierno, però també la família reial, pot degustar una gran varietat de productes per un preu màxim establert pel Ministeri de Defensa

|

- Publicitat -

Avui, el Gobierno ha usat de nou el xantatge als independentistes catalans per intentar aprovar els pressupostos generals de l’Estat: Pedro Sánchez convocarà eleccions anticipades al 2019 si no ho fan. Una nova tàctica per donar llum verda a uns pressupostos que han venut com els més socials dels darrers anys (amb la qual cosa han volgut, també, pressionar el sobiranisme perquè renunciï a l’autodeterminació) però en els quals han colat alguna que altra partida que no ho és tant.

Publicitat

En aquest sentit, segons el digital ‘La Información’, els socialistes ha engreixat la factura de càtering per als avions VIP que usen el Gobierno i la Casa Reial. En concret, el Ministeri de Defensa contempla en el seu Pla Anual de Contractació de cara als propers mesos elevar en un 42,8% la partida dedicada al menjar i beguda que es serveix al president del Gobierno i als ministres, així com a altres acompanyants, o la família reial quan es desplacen en avions oficials. En total, la despesa prevista per 2019 és de fins a 200.000 euros en un servei pels avions Falcon 900 i Airbus A310 del Grup 45 de l’Exèrcit de l’Aire. En el Pla Anual de Contractació de 2018, el Gobierno va gastar 140.000 euros en el càtering dels avions VIP.

Va ser el Gobierno de Mariano Rajoy qui va adjudicar el contracte actualment en vigor i està previst que el nou contracte es liciti el proper mes de març. Però el que segur no canviarà serà l’extensa i variada carta de productes (incloent-hi begudes, tant amb alcohol com sense) que el Rei, el Gobierno o els presidents del Congrés i Senat poden degustar en els seus viatges per un preu màxim establert pel Ministeri de Defensa.

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió