Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Reguant escomet Junqueras: “Ja n’hi ha prou de fer partidisme amb l’1-O”

La diputada de la CUP demana al líder d’ERC que no s’apropiï de la fita històrica

Redacció 01/10/2022
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant en una atenció als mitjans Data de publicació: dissabte 01 d’octubre del 2022, 12:34 Localització: Barcelona Autor: Marta Vidal

La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha demanat al líder d’ERC, Oriol Junqueras, que no s’apropiï de l’1-O, perquè aquesta fita història “no és de cap partit, sinó de tota la gent”.

En el cinquè aniversari del referèndum, Reguant s’ha adreçat al president republicà per avisar-lo: “Ja n’hi ha prou de fer partidisme amb l’1-O”. La diputada de la CUP ha lamentat que Catalunya “viu moments de desorientació i frustració” i ha titllat “d’espectacle lamentable i vergonyós” la pugna entre ERC i Junts.

Segons Reguant, la disputa entre els dos partits del Govern no és una qüestió d’ideologia, sinó que és “una batalla per l’hegemonia del poder”. Pel que fa a la proposta de Junts a Aragonès de restituir Jordi Puigneró com a vicepresident del Govern, Reguant ha mantingut que la CUP “no entrarà a valorar” les demandes dels partits independentistes i ha constatat que “estan lluny de donar resposta a les necessitats de la gent”.

En la mateixa línia, Reguant ha criticat que en el debat de política general s’hagin tombat “totes les propostes” pensades per a la ciutadania. “Ni control de preus, ni renda bàsica universal ni una fiscalitat redistributiva, res”, ha criticat. Finalment, la cupaire ha lamentat que “fa temps que van trencar amb les necessitats del país i, ara, trenquen el govern”.