Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024
Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024

Reaccions al tancament de l’hosteleria i el comerç a Girona i Tarragona

|

- Publicitat -

GIRONA
El sector de l’hostaleria i el comerç de la ciutat de Girona preveuen que les noves restriccions sanitàries comportaran un cop fort a l’economia gironina. A més, els hotelers i restauradors preveuen aplicar nous ERTO a les seves plantilles a causa dels tancaments de, coma a mínim, 15 dies. El director d’un dels hotels gironins, Jordi Mias, ha recordat que tot just ara estaven recuperant els treballadors dels seus expedients, però ara hauran de “tornar incorporar-los”. Tan comerciants com hostalers entenen que les mesures són “necessàries” per a contenir el virus. Tot i així, l’empresariat ha demanat a les administracions que aprovin mesures que garanteixin la supervivència dels establiments després de la pandèmia.

De moment ja han notat com aquest dimecres han rebut les primeres cancel·lacions de reserves de cara a les properes dues setmanes. Precisament d’aquí a dues setmanes coincideix amb les Fires de Sant Narcís de la capital gironina. Es tracta d’uns mesos en què habitualment els hotels de la ciutat “estaven plens”, mentre que ara la previsió és que les ocupacions siguin inferiors al 20%.

Publicitat

De fet, ja preveien unes “fires descafeïnades” per les restriccions que tenia Girona i Salt (Gironès), però amb les noves restriccions aquesta situació empitjorarà. Aquestes mesures suposaran “una estocada final” per a petites empreses del sector de l’hostaleria que els estiri al tancament dels negocis.

Els comerciants del centre de Girona admeten que les noves restriccions suposaran una “patacada forta” per a uns negocis ja “molt tocats” pel confinament total durant la primera onada de la pandèmia. La vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, afirma que entenen que són unes mesures “necessàries” per frenar els contagis de covid-19 però espera que arribin a temps i que permetin “salvar” les vendes de la campanya de Nadal.

Et pot interessar  Denuncien l'actuació "repressiva" de la Generalitat que vol ratificar la pena dels condemnats per protestes a Tarragona

Girona Centre Eix Comercial també demana a les administracions ajudes “clares i ràpides” per garantir la supervivència dels negocis. Sobretot, diu, perquè per a molts serà complicat mantenir l’activitat si les restriccions s’allarguen més enllà de quinze dies o afecten la campanya de Nadal. “Les fires de Girona ja fa dies que les donem per perdudes, ara volem ser una mica optimistes i esperar que es puguin fer les vendes de Nadal”, ha conclòs.

TARRAGONA
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) ha valorat negativament la decisió del Govern de tancar quinze dies els bars i restaurants del país. El president de l’entitat, Francesc Pintado, ha apuntat en declaracions a l’ACN que pel sector es tracta d’un “pal duríssim” i ha advertit que “moltes famílies ho patiran en primera persona”, en referència a possibles nous ERTO que plantegin les empreses. Per Pintado “el sector havia fet els deures” en els últims mesos i ha indicat que hi ha “altres situacions com centres comercials o el transport públic que aglutinen gent amb poca distància”.

Pintado ha participat aquest dimecres en la reunió entre el Govern i els representants del sector de l’hostaleria d’arreu del país. Amb tot, espera poder llegir “la lletra petita” de la norma un cop es publiqui al DOGC i aleshores “veure com es distribueixen els 40 MEUR anunciats” per l’executiu. “De moment les ajudes han estat tant petites que gairebé han estat inexistents”, ha valorat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut