Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Puigdemont planteja “una confluència més oberta amb forces polítiques republicanes” de cara a les eleccions europees

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha parlat amb el fundador de l’Assemblea Nacional Andalusa, Pedro I. Altamirano, sobre una “possible col·laboració electoral amb forces polítiques andaluses”. En una entrevista al recent […]

Redacció 11/02/2019
Carles Puigdemont conversa amb Pedro I. Altamirano/ Las Repúblicas

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha parlat amb el fundador de l’Assemblea Nacional Andalusa, Pedro I. Altamirano, sobre una “possible col·laboració electoral amb forces polítiques andaluses”. En una entrevista al recent estrenat mitjà ‘Las Repúblicas’ -editat pel mateix Altamirano- ha insistit en una “llista unitària republicana” de cara a les eleccions europees d’enguany amb la qual “poder aconseguir una veritable força catalana al Parlament Europeu”. “En cas contrari” -ha afegit- “es podria estudiar la possibilitat d’una confluència més oberta, comptant amb forces polítiques republicanes que apostin pel dret a l’autodeterminació dels pobles” i “en principi Andalusia seria ben acollida, ja que apreciem la seva voluntat política republicana”.

En la conversa, a la Casa de la República de Waterloo, Puigdemont també ha parlat de l’entrada de l’extrema dreta al Parlament andalús, de la mà de VOX. “Aquesta Espanya que representa la política de l’extrema dreta és l’Espanya de la qual volem marxar, ja que encara no ha trencat amb el franquisme i, per tant, està lluny de ser una democràcia”, ha etzibat. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que “aprofundeixi i no es deixi arrossegar per tota la informació deformada que els arriba” sobre la situació a Catalunya: “Com han de menysprear algú els catalans si més del 70% dels mateixos són i descendeixen d’altres pobles!”, ha dit.

Per acabar, ha dit que “l’actual model d’Estat és poderós i ens correspon a tots estar units en l’objectiu de canviar les estructures per, des d’aquí, aconseguir el legítim i democràtic dret a decidir” i ha instat a “ampliar en la mesura possible l’intercanvi de suport per a demostrar que, entre republicans, només hi ha bona sintonia i màxima col·laboració, en contra del que diu l’unionisme, en la seva pretensió de fracturar i dividir la societat”.