Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Provocadora visita de Cunillera a la Catalunya Nord

Reafirma el compromís d’Espanya amb la coordinació en clara advertència al President Puigdemont per si trepitja Perpinyà, tal i com ha va advertir l’advocat Boye

|

- Publicitat -

Una visita a la Catalunya Nord en clau de provocació

Publicitat

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dut a terme una visita institucional al departament de Pyrénées-Orientales acompanyada pel prefecte, Philippe Chopin, mitjançant la qual ha constatat “el compromís de seguir treballant coordinadament”, ha informat la Delegació aquest divendres en un comunicat.

Espanyolitzar la Catalunya Nord, objectiu de Cunillera

Cunillera ha realitzat del dijous al divendres la visita institucional, “que ha servit per estrènyer llaços amb els Pirineus Orientals”, i durant la seva estada ha visitat diversos emplaçaments emblemàtics de la zona, com el ‘Cementiri dels espanyols’ a Argelers i la tomba d’Antonio Machado.

Reunió amb el consol espanyol fatxenda de Perpinyà

A més, la delegada del Govern ha mantingut una trobada amb el cònsol d’Espanya a Perpinyà, Agustín Santos, entre d’altres càrrecs, amb els quals ha analitzat temes d’interès comú i ha “afermat l’esperit de col·laboració”.

El Govern espanyol oblida els republicans, però avui ha volgut blanquejar els republicans espanyols

Ha visitat el ‘Cementiri dels espanyols’ del camp d’Argelers i la tomba del poeta Antonio Machado, acompanyada per la presidenta de l’associació d’Amics d’Antonio Machado, Santa García, i l’alcalde de Cotlliure, Jacques Manya, poc abans de complir-se els 80 anys de la seva mort a l’exili.

Cunillera oblida els republicans catalans exiliats

També es commemoraran el 2019 els 80 anys de l’arribada a la Catalunya Nord d’uns 500.000 refugiats republicans espanyols –coneguda com ‘La Retirada’–, aniversaris que ha abordat amb el director general de Memòria Històrica del Govern, Fernando Martínez, amb el qual ha realitzat la visita institucional.

 

Et pot interessar  Jordi Borràs participa en la 35a edició del 'Visa pour l’image', a Perpinyà, amb imatges que retraten l'extrema dreta

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió