Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

[PRIMÍCIA] Així ha ajudat la conselleria de Cultura a Rosalía

Laura Borràs, consellera de Cultura, ha explicat en les últimes setmanes que la conselleria que dirigeix ha ajudat la cantant del moment, Rosalía Vila, coneguda popularment com a Rosalía. En […]

Joan Vila i Boix 12/11/2018
L'actuació de Rosalía al Sónar 2018 / ACN

Laura Borràs, consellera de Cultura, ha explicat en les últimes setmanes que la conselleria que dirigeix ha ajudat la cantant del moment, Rosalía Vila, coneguda popularment com a Rosalía. En una entrevista ahir, diumenge 11 de novembre, al Punt-Avui deia que [Rosalía] és una cantautora catalana que està revolucionant el flamenc a partir de l’experimentació, i nosaltres l’acompanyem en la difusió de la seva obra”. D’altra banda, el passat sis de novembre escrivia això a Twitter:

La República ha conegut quines han estat les ajudes de la conselleria a la cantant, centrades en la difusió de la fira Eurosonic i el festival Sònar. En aquest sentit, l’ajuda del Govern a la cantant ha anat lligada a la difusió dels esdeveniments en què estava involucrada a l’estranger, en concret a Londres l’octubre passat. Alhora que des de l’Insitut Català de les Empreses Culturals es va fer difusió de la seva nominació als Music Moves Talent Awards, premis emmarcats a la fira Eurosonic de Groningen (Països Baixos), en els quals la institució catalana participa com a soci del projecte ETEP, programa per l’ajuda a la mobilitat d’artistes europeus.

Les fonts del departament de Cultura consultades per La República expliquen que si la cantant de Sant Esteve Sesrovires actués en la programació oficial de l’Eurosonic, se li oferiria una ajuda per les despeses del viatge.

Una altra actuació de l’ICEC, va ser fer una piulada anunciant l’actuació de Rosalía a Londres l’octubre passat.

D’altra banda, al festival Sónar de Barcelona, també es va ajudar a la cantant de flamenc. En concret es va penjar a la pàgina web de l’ICEC tota la informació de grups catalans del festival, així com de les empreses nostrades que van anar-hi. “Així s’edità un flyr específic, una llista de reproducció a Spotify, alhora que se la va incloure en un CD anomenat, Electronic Music from Catalonia 2017, distribuït entre els professionals assistents al festival”, explica la conselleria de Cultura. El CD, però, tal com es pot consultar a la web de l’ICEC no inclou cap cançó de Rosalía.

Per últim, el dia 15 de juny es va organitzar la Sónar +D, una presentació de la música electrònica catalana a la premsa internacional a càrrec de Javier Blànquez. Hi van anar una trentena de periodistes del Regne Unit, Itàlia, Estats Units, França, Brasil, que van poder rebre informació sobre la cantant.

Les fonts de la conselleria de Cultura a les quals ha consultat La República conclouen, però, que el suport a la difusió a la cantant Rosalía segueix el principi d’igualtat de condicions per a tothom i és la que s’ofereix a la resta de cantants.