Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Xavier Trias, candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona?

|

- Publicitat -

Sens dubte, que Trias s’hi presentés seria una sacsejada a la campanya electoral de les municipals d’aquí a un any, el maig de 2023. En uns moments complicats per al partit, amb la renúncia per motius personals d’Elsa Artadi, s’obre la porta per elegir un candidat o candidata que marqui un cop d’efecte important. I en Xavier Trias és sens dubte la persona clau.

 

Publicitat

L’exalcalde té 75 anys, però ERC presenta una persona encara més gran, l’Ernest Maragall que en té 79. Seguim el repàs del panorama: Ada Colau no compliria la seva paraula de no repetir i deixarà vuit anys d’alcaldessa amb un reguitzell de despropòsits més que evidents i no podrà repetir el vergonyós pacte amb el desaparegut Manel Valls. Els socialistes i comuns van recórrer al joc brut de les clavegueres de l’estat, amb el famós (i fals) compte bancari suís que van atribuir-li, a en Trias, en una maniobra feta directament per estroncar la més que probable continuïtat a l’alcaldia. Amb tot això a la vista, la candidatura d’en Xavier Trias sacsejaria la cursa electoral ampliant el llistat dels que la poden guanyar: Maragall, Colau, Collboni o Iceta… i en Xavier Trias que hi entraria amb moltes opcions.

A veure si Junts sap reaccionar i li posa de número dos a una candidata potent, fent tàndem amb l’exalcalde. La jugada sens dubte capgiraria del tot la cursa electoral a l’alcaldia de la capital de Catalunya. Tot estaria obert i, sobretot, millorarien molt les expectatives d’evitar entronitzar un alcalde no independentista a Barcelona, una fita importantíssima, si realment volem avançar cap a la independència.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut