Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Von der Leyen anuncia l’expulsió “d’un cert nombre” de bancs russos del sistema SWIFT

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von del Leyen, ha anunciat que proposarà d’acord amb els Estats Units, el Canadà i el Regne Unit l’expulsió d'”un cert nombre” de bancs russos del sistema SWIFT, que permet les transaccions internacionals entre entitats bancàries.

En una roda de premsa, Von der Leyen ha explicat que “en coordinació” amb els aliats de la Unió Europea es volen paralitzaran els actius del Banc de Rússia a l’exterior i prohibir que els oligarques russos puguin accedir als seus actius. Així, ha dit, es perjudicarà “la seva possibilitat d’operar internacionalment”. Diumenge a la tarda hi ha una reunió dels ministres d’exteriors de la Unió Europea que previsiblement donarà llum verda a aquestes mesures.

Publicitat

La decisió s’ha anunciat després que el canceller alemany, Olaf Sholz, hagi acceptat la possibilitat de desconnectar els bancs russos del sistema SWIFT. Alemanya n’era reticent per les conseqüències que podia tenir per a les empreses del país que fan negoci amb clients o proveïdors russos.

Així, la UE i els seus aliats occidentals endureixen les restriccions sobre Rússia amb la intenció d’ofegar-la econòmicament per la invasió d’Ucraïna. “Totes aquestes mesures perjudicaran l’habilitat de Putin de finançar la seva guerra i tindran un impacte erosionador sobre l’economia”, ha subratllat Von der Leyen.

Et pot interessar  [VÍDEO] Almenys 40 morts i un centenar de ferits en un tiroteig a una sala de concerts de Moscou
Publicitat

Opinió

Minut a Minut