Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Vilanova i la Geltrú carrega contra la Generalitat per “actuar de forma absolutament unilateral” en el nou PDU del litoral

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha retret a la Generalitat que hagi definit de forma “absolutament unilateral” la proposta del PDU (Pla Director Urbanístic) de revisió de sòls no sostenibles del litoral. El govern municipal assegura estar d’acord amb “l’esperit de fons” de la revisió urbanística, però lamenta que “s’ha concretat sense tenir coneixement del territori”. El regidor d’Urbanisme, Xavier Serra, reclama, per exemple, que el PDU desqualifiqui el sector de la Platja Llarga, un indret natural amb una històrica polèmica sobre el seu potencial edificable. Al mateix temps, demana que s’aprofiti el nou pla urbanístic per resoldre l’alegalitat de les més de 40 urbanitzacions periurbanes que hi ha a la ciutat.

Serra ha recalcat aquest dimecres en roda de premsa que el PDU del litoral “té un objectiu compartit” amb el consistori per tal de preservar els sols propers a la costa “i evitar zones desbordades” de població. Així i tot, ha precisat també diverses consideracions que l’Ajuntament va traslladar a la Generalitat durant els treballs previs a l’aprovació inicial del PDU, “i que s’ha comprovat que no s’han tingut en compte”. “El Pla Director no reflecteix en absolut la nostra idea de ciutat”, ha asseverat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut