Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Vilalta nega el canvi d’estratègia d’ERC mentre el PSC es frega les mans amb la “renúncia a la unilateralitat” de Junqueras

La portaveu d’ERC assegura que la formació “no renunciarà a cap via democràtica”

Redacció
Redacció 07/06/2021
Primer pla de la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns 7 de juny de 2021. (Horitzontal)

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reiterat que la seva formació “no renunciarà a cap via democràtica” per tal de “solucionar el conflicte”. Així ha respost Vilalta a algunes interpretacions que s’han fet de l’article que ha publicat el president del seu partit, Oriol Junqueras, aquest dilluns al diari Ara. En aquest, Junqueras ha declarat que les alternatives a un referèndum acordat “no són viables ni desitjables” perquè “ens allunyen de l’objectiu que cal assolir”. Preguntada per si ERC renuncia així a la via unilateral, Vilalta ha reafirmat que el partit no descarta cap opció “democràtica i política”. Tot i això, la portaveu ha insistit en què la seva prioritat és el “diàleg i la negociació” amb l’Estat per aconseguir un referèndum.

Hi ha qui ho ha interpretat com una victòria, i aquests són el PSC, que llegeix en l’article d’Oriol Junqueras un “canvi d’opinió” i una “autoesmena”: “Benvinguda la renúncia a la unilateralitat d’ERC”, ha celebrat Eva Granados, viceprimera secretària dels socialistes catalans, en roda de premsa.