Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Vilagrà detalla la conversa amb Bolaños sobre l’acord PSOE-Junts en immigració: “Em va confirmar que no és un traspàs”

La consellera de la Presidència diu hi ha el compromís "d'impulsar" una llei orgànica i que "no hi ha canvi substancial" respecte a la situació actual

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat que, en conversa telefònica aquest dijous a la nit, el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, li va confirmar que l’acord PSOE-Junts no és un traspàs de les competències en immigració. En una entrevista a Rac 1, Vilagrà ha dit que tampoc hi ha cap pacte en relació a una delegació de competències sinó que “simplement” hi ha el compromís “d’impulsar” una llei orgànica per plantejar quines delegacions hi pot haver en aquest àmbit. “És un pacte molt difús. Nosaltres estem a 4t de negociació amb el PSOE, ens estem a punt de graduar, i sabem com acaba quan els socialistes fan servir el verb impulsar”, ha afegit.

Vilagrà ha explicat que la conversa amb Bolaños es va allargar uns 20 minuts i la consellera ha conclòs que “no hi ha canvi substancial” respecte a la situació actual. Ha demanat que el debat d’un tema tan rellevant com la immigració no es faci en una negociació d’última hora com si fos un “mercat de Calaf”. “No ens podem tirar la immigració pel cap. La lletra petita és el més rellevant”, ha insistit.

Publicitat

La consellera Vilagrà també va traslladar al ministre Bolaños que tots aquests temes afecten la Generalitat i li va “exigir” que la negociació sigui en aquest marc.

Vincular immigració i seguretat és “molt perillós”

Després que aquest dijous el secretari general de Junts, Jordi Turull, hagi defensat que Catalunya pugui decidir si expulsa migrants multireincidents, Vilagrà ha avisat que és “molt perillós” vincular la multireincidència amb la migració. I ha recordat que, en el marc del Parlament, hi ha un pacte per “aïllar” discursos que vinculen delinqüència i immigració. En aquest sentit, ha explicat que s’atura el ple per fer un avís quan Vox fa aquesta relació durant els seus discursos.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès

Segons Vilagrà, la multireincidència és un “problema” a Catalunya i Espanya i s’ha d’abordar de manera estructural. Per això, segons ha explicat, el Departament d’Interior ha demanat al Ministeri d’Interior que es canviï la legislació per abordar la multireincidència. “No pot ser que tinguem persones aquí que no puguin treballar perquè els aboquem a la marginalitat i a l’economia submergida”, ha argumentat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut