Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Trucada nocturna de Bolaños a Vilagrà per parlar de la transferencia de la competència d’immigració

El Govern havia demanat explicacions pel pacte de l’equip de Sánchez amb Junts sense informar-lo

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va trucar el vespre del passat dijous a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, per parlar de la transferència de la competència d’immigració acordada entre Junts i el PSOE, tal com va reclamar el Govern a l’executiu espanyol hores abans. 

La trucada va produir-se només hores després que la mateixa Vilagrà expressés el malestar de l’executiu català pel pacte del PSOE amb Junts, que va comportar que els de Laura Borràs s’abstinguessin en la votació dels dos decrets del paquet de mesures socials, que finalment van aprovar-se dimecres, després d’un estira-i-arronsa entre Junts i el PSOE.

Publicitat

El pacte estableix la transferència de les competències en matèria d’immigració, però el Govern va lamentar que l’acord es fes sense que ells en tinguessin coneixement. De fet, la titular de la Presidència va expressar, abans de la trucada, que el pacte no és “cap traspàs” de competències a la Generalitat, tal com defensava Junts, sinó un acord de “compromís difús” i sense “cap concreció”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut