Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC diu que s’ha d’abordar la multireincidència però avisa a Junts que vincular-la amb immigració és “molt perillós”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha avisat a Junts que vincular multireincidència i immigració és “molt perillós” perquè dona una “imatge d’estigmatització” de les persones migrades. En una entrevista a RTVE, la portaveu dels republicans ha afegit que no li han agradat les declaracions del secretari general de Junts, Jordi Turull, a Catalunya Ràdio. Segons Sans, hi ha un “problema” amb la multireincidència i s’ha d’abordar però posant el focus en qüestions com les mancances de la llei d’estrangeria o el Codi Penal. D’altra banda, ha dit que “moltes vegades” se senten atacats pels “missatges velats” de Junts i ha admès que ERC potser “no exhibeix prou” els acords amb el PSOE perquè està centrada en els resultats.

Sans ha assenyalat que la modificació que es va fer del Codi Penal per abordar la multireincidència “no està tenint els resultats que pertoca”. I també ha posat l’accent en les mancances de la llei d’estrangeria, que deixa els migrants durant tres anys sense dret a treballar. “Per què no posem el focus en això i comencem per aquí? Hi ha tantes coses a resoldre des del punt de vista humà que posar el focus en la immigració em sembla perillós”, ha plantejat.

Publicitat

Desprès de la trucada de telèfon d’ahir a la nit entre el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, per parlar de l’acord entre PSOE i Junts sobre competències en immigració, la portaveu d’ERC insisteix que només és un “anunci d’intencions” però que hi ha lletra petita. “Una cosa són els eslògans i, una altra, la realitat”, ha afegit.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"

Segons Sans, hi ha un “cert punt d’injustícia” i admet que ERC potser “no exhibeix prou els acords” en comparació amb Junts, però ha argumentat que això es dona perquè els republicans estan centrats en els resultats.

D’altra banda, ha assegurat que ja hi ha un “seguiment internacional” en les reunions setmanals entre ERC i el PSOE. Sense donar noms, ha dit que es tracta d’agents internacionals que “vetllen pel compliment dels acords”. També ha admès que hi ha menys coordinació amb Junts pel que fa a les diferents taules de negociació. Es tracta, segons ha dit, d’un “dèficit” que té el moviment independentista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut