Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Surt a la llum un vídeo que mostra els terroristes del 17-A preparant explosius

|

- Publicitat -

Durant la primera jornada del judici que se segueix a l’Audiència Nacional contra els tres acusats de formar part de la cèl·lula jihadista que va atemptar a Catalunya el 17 d’agost del 2017, s’han projectat dos vídeos fins ara inèdits en els quals es pot veure els terroristes preparant cinturons explosius dies abans de l’atac. “Al·là ens ha escollit entre milions d’homes per fer-nos plorar sang”, diu un d’ells durant la gravació.

Segons va declarar en instrucció Mohamed Houli Chemlal, un dels tres acusats, ell és qui grava els vídeos a l’habitatge d’Alcanar on es preparaven els explosius per atemptat a Barcelona. A les imatges també es veu com mentre Mohamen HichamyYoussef Aalla i Younes Abouyaqooub omplen cartutxos casolans i els plastifiquen per després adherir-los a cinturons, miren a càmera i expliquen que aquests explosius van “dirigits als enemics de Déu”.

Publicitat

Recordar que Hichamy i Aalla van ser abatuts pels mossos al passeig marítim de Cambrils després de l’atropellament que van perpetrar la nit del 18 d’agost del 2017, mentre que Younes Abouyaqooub va ser l’autor de l’atropellament de les Rambles, on va accedir al passeig central a gran velocitat en una furgoneta de lloguer i que va anar intencionadament contra els vianants que va trobar al seu pas durant uns 800 metres.

“Espereu, espereu, aquí us esperarem. Que mirin com patiran”, diu un d’ells en to amenaçant mentre l’altre, mesclant l’àrab i el castellà assenyala que ho fan perquè sàpiguen “que el musulmà té la dignitat i la força amb el poder de Déu”. “Vosaltres voleu la vida, a nosaltres Al·là ens ha escollit entre milions d’homes per fer plorar sang”, indica un altre delinqüent, per tot seguit dir a càmera que Déu els promet “el paradís” mentre que a ells “l’infern”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut