Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els eurodiputats de la missió de l’Eurocambra per Pegasus arriben a Madrid sense reunions previstes amb Pedro Sánchez o ministres

|

- Publicitat -

Finalment, els nou eurodiputats que conformen la missió del comitè de l’Eurocambra que investiga casos d’espionatge com Pegasus arribaran aquest dilluns a Madrid sense que s’hagi previst o acordat cap reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ni amb ministres de l’executiu. Els membres de la missió arriben en un dia que la capital espanyola té marcat com a festiu, i que, per tant, ha obligat a adaptar l’agenda a aquestes circumstàncies; però no només això, perquè l’endemà, quan havien de produir-se les reunions amb Sánchez, Batet i ministres del govern espanyol, la moció de censura de Tamames i Vox ocuparà tota l’activitat dels polítics al Congrés, deixant molt poc espai a la investigació sobre l’espionatge que l’Estat espanyol va dur a terme contra l’independentisme.

Després de diverses plantades del govern espanyol, que fins al divendres va ser incapaç de comunicar alguns dels interlocutors de les reunions previstes amb els eurodiputats, la missió es reunirà finalment amb el secretari d’estat d’Afers Europeus del govern espanyol, Pascual Navarro.

Publicitat

Tal com estava previst, els eurodiputats es reuniran aquest dilluns amb membres de la societat civil, concretament, amb la responsable de drets humans d’Amnistia Internacional, Virginia Álvarez, i amb la directora de Rights International Spain, Patrici Goicoechea. A continuació, es trobaran amb la comissió del Parlament sobre Pegasus, formada per Òscar Aparicio (PSC), Marta Vilalta i Josep Maria Jové (ERC), Albert Batet i Josep Rius (Junts), Montserrat Vinyets i Xavier Pellicer (CUP) i Lucas Ferro (En Comú Podem). Finalment, també hi participarà el diputat de Vox Alberto Tarradas. L’última reunió del dia dels eurodiputats serà amb els periodistes Miguel González (‘El País’), Juanma Lamet (‘El Mundo’) i Javier Chicote (‘ABC’).

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

L’endemà, dimarts 21 de març, els eurodiputats tenen prevista la reunió amb el secretari d’estat d’Afers Europeus del govern espanyol, Pascual Navarro. Durant el matí també es trobaran amb Andrés Jiménez, director de seguretat i justícia del Defensor del Poble.

Finalment, la missió es traslladarà fins al Congrés dels Diputats, on es trobarà amb la comissió de Defensa. Els eurodiputats es reuniran amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut