Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Marlaska diu que perdre un ull és una “tragèdia”, però defensa la “proporcionalitat” de la policia

|

- Publicitat -

Fernando Grande-Marlaska no titubeja a l’hora d’admetre que les càrregues policials han fet perdre l’ull a diverses persones durant les protestes independentistes. “Perdre un ull és una autèntica tragèdia, però reitero que les forces de seguretat de l’Estat han d’actuar i actuen sota els principis de proporcionalitat”, ha argumentat. Així doncs, el Ministerio de Interior treu importància a aquestes mutilacions improcedents i les defensa amb l’excusa de la “proporcionalitat”. Igualment, evita contestar quan l’entrevistadora li pregunta si es plantegen prohibir-les.

Pel que fa a la comissaria de Via Laietana, el titular d’Interior ha tornat a rebutjar canviar l’ús de l’edifici. “No m’agrada que ens focalitzem en un edifici”, ha dit Marlaska, tot i que ha admès que s’hi van “cometre barbaritats durant la dictadura”. Tanmateix, ha defensat que ara per ara quan les forces de seguretat es posen l’uniforme “es vesteixen amb valors democràtics”.

Publicitat

També reconeix la “necessitat” d’augmentar la plantilla de Mossos d’Esquadra, tal com reclama la Generalitat, i ha afirmat que s’està “tancant” un acord per ampliar-la. La qüestió s’abordarà a la Junta de Seguretat d’aquest divendres. Marlaska ha dit que cal que la conselleria d’Interior tingui el personal “adequat i necessari” per donar servei. “Treballar en seguretat és invertir”, ha defensat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio.

 

Et pot interessar  Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava les competències dels Mossos a ports i aeroports
Publicitat

Opinió

Minut a Minut