Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

[Vídeo] Marcel Vivet: “Vam rebre trucades de la Generalitat per acceptar un pacte abans del judici”

|

- Publicitat -

Marcel Vivet ha assegurat que tant ell com la seva mare i el seu advocat van rebre pressions del Departament d’Interior per acceptar un pacte abans del judici. Vivet ha explicat a TV3 que van rebre trucades “a hores intempestives” tant el seu advocat com la seva mare perquè el pressionessin i acceptés un pacte en el que admetés la seva culpabilitat, pacte que van rebutjar. La seva mare, Anna Regalón, ha explicat que la va trucar el número dos d’Interior perquè convencés el seu fill. Vivet ha afirmat que van pressionar la seva mare “a nivell sentimental” i ha acusat la Generalitat de no fer la seva feina, que ha insistit que era defensar-lo a ell i no a un agent que estava fent un “muntatge” policial per empresonar independentistes.

Publicitat

La seva mare ha concretat que aquestes trucades van tenir lloc abans del judici que s’havia de celebrar el 18 de desembre del 2020, que després es va acabar aplaçant al 22 de febrer d’enguany. Li havien ofert l’acord al Marcel Vivet i aquest l’havia rebutjat i posteriorment va ser quan la seva mare va rebre la trucada d’Interior, quan el conseller era Miquel Sàmper. Ha explicat que li van dir que el conseller estava molt preocupat perquè “li podien caure 5 anys de presó” al seu fill. Regalón ha dit que li va quedar un sentiment de culpabilitat brutal i que ho va posar en coneixement de l’advocat del seu fill. “Em va semblar increïble”, ha afegit.

D’altra banda, Vivet ha recordat que el judici es va suspendre perquè dos agents estaven malalts i ha considerat que darrera de tot això hi havia la Conselleria d’Interior ja que s’havien de celebrar les eleccions i no volien la imatge d’un conseller independentista condemnant un jove independentista.

Et pot interessar  La fiscalia manté la persecució a Valtònyc acusant-lo d'atemptat i de possible delicte d'amenaces agreujades

Vivet ha alertat que el seu cas no és únic, ha insistit que hi ha un segon noi acusat pels mateixos fets pels que ell ha estat condemnat a cinc anys de presó i ha alertat que tot apunta que vindran sentències “cada cop més dures”. La seva mare ha assegurat tenir por per si ha d’ingressar a presó però ha esperat que la Generalitat “faci alguna cosa” al respecte.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió