Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

[Vídeo] L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat dona l’esquena als ciutadans que estudien a l’Escola Taller Alba

L’hospitalenc i pare d’una estudiant ha denunciat que el consistori, a diferència de la resta d’ajuntaments, no finança el transport fins a aquest centre d’atenció integral a les persones amb discapacitat intel·lectual

Redacció 16/11/2021
Fotomuntatge amb una imatge del pare de l'estudiant afectada, Francesc Cara, i de l'entrada del centre Escola Taller Alba

Un dels pares d’una estudiant del Taller Ocupacional Alba, Francesc Cara, ha denunciat que l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat no finança el transport dels 13 estudiants hospitalencs, que han de desplaçar-se a aquest centre formatiu ubicat a Molins de Rei.

Aquest centre és un centre d’atenció integral a les persones amb discapacitat intel·lectual en el qual es treballa com potenciar les capacitats dels estudiants perquè puguin guanyar autonomia i desenvolupar-se professionalment.

Cara ha denunciat que no hi ha cap centre amb les mateixes característiques a la ciutat, i que per aquest motiu s’han de desplaçar a Molins de Rei.

Ha explicat que a partir del 10 de gener “aquests veïns de l’Hospitalet no tindran transport si no aporten 300 euros més a les quotes que ja estem pagant”.

El pare de l’alumna ha afirmat que fins ara estava finançat pels propis usuaris, per l’Ajuntament de Molins de Rei i dels diferents Ajuntaments d’usuaris del centre, a exepció del consistori de l’Hospitalet, que “mai ha aportat un sol euro”.

També ha explicat que la direcció del centre li ha comunicat aquesta necessitat a l’Ajuntament que manté el silenci administratiu. Finalment, ha exposat que l’alcaldessa socialista, Núria Marín, el té blocat a Twitter i que per això no pot contactar amb ella.