Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Junqueras qualifica “d’incòmode” la taula de diàleg amb el Gobierno: “L’últim que hauríem de fer és estalviar-la”

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat que la taula de negociació i ha dit que el Gobierno “sempre posa excuses” per no realitzar-la, segons diu, implica reconèixer que hi ha un conflicte polític.

Pel parer del líder republicà “L’últim que hauríem de fer és estalviar-li la taula que l’incomoda. Sempre defensarem la negociació en totes les seves concrecions possibles”; així ho ha reivindicat en un acte d’ERC per denunciar la repressió un any després dels indults.

Publicitat

També hi ha intervingut la secretària general de la formació política, Marta Rovira qui ha considerat els indults com un “primer pas” però insuficient i ha lamentat que el president del Gobierno, Pedro Sánchez, “estigui acomplexat o no tingui valentia” per erigir-se com a alternativa democràtica a la dreta “més desbocada”.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritzell Serret en un acte a la seu del partit | ACN

Els republicans han defensat el diàleg, l’amnistia i l’autodeterminació un any després que el govern de Pedro Sánchez concedís els indults i permetés que els membres de govern de l’1-O sortissin de la presó. Entre ells, Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Segons Junqueras, l’amnistia és la “millor eina” per acabar amb la repressió perquè “depèn exclusivament” de la voluntat del poder legislatiu, és a dir, dels grups parlamentaris que donen suport al Gobierno. I ha subratllat que és “l’única” que evitarà que les tribunals “continuïn fent política amb l’excusa de voler fer justícia i continuïn fent política d’acord amb els interessos de la dreta i d’una dreta cada vegada més extrema”.

El president del partit ha reivindicat que “només l’amnistia i l’autodeterminació garantiran que no hi hagi mai més repressió” i ha afegit que no deixaran mai de defensar les seves idees.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut