Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

VÍDEO | Fachín parla clar i català sobre la trampa del “bilingüisme”

|

- Publicitat -

L’exdiputat Albano-Dante Fachín ha compartit una reflexió sobre el suposat “bilingüisme” defensat en manifestacions com la que va organitzar la plataforma Escuela de Todos el passat diumenge a Barcelona. Abans d’entrar en matèria, el fundador d’Octuvre recorda que la seva llengua materna és el castellà. “Per això em molesta moltíssim que la vulguin fer servir per fer desaparèixer el català“, puntualitza.

Publicitat

Pel que fa a la manifestació contra la immersió lingüística, Fachín afirma que tot i que va reunir “quatre gats” d’extrema dreta, no es pot ridiculitzar, ja que l’espanyolisme és qui està aconseguint els seus objectius amb sentències judicials que fan retrocedir el català a l’escola.

La immersió encara existeix?

L’exdiputat cita una piulada de l’escriptor Pere Antoni Pons: “Si la manifestació espanyolista d’avui ha punxat és perquè molts castellanoparlants saben que la immersió en realitat no existeix i que els seus fills en realitat són educats bàsicament en espanyol a Catalunya”. En aquesta línia, es fa seu el tuit del professor Gerard Furest que denuncia que realment hi ha un 40% de classes en castellà a secundària.

I és que els desequilibris a favor del castellà s’evidencien en el sistema judicial, en el cinema o amb la facilitat per canviar d’una llengua a l’altra. Unes situacions que no desperten l’enuig dels suposats defensors del bilingüisme. “Els últims 15 anys el català ha perdut mig milió de parlants. El castellà? Zero”, exposa Fachín.

“Malgrat tot això, aquesta gent té la barra de dir que el castellà està perseguit. Diguem-ho clar, el bilingüisme d’aquesta gent té el mateix objectiu que tenia Franco: esborrar el català del mapa”, alerta.

Et pot interessar  El Govern diu que fa "tot el possible" per "superar els esculls" i fer oficial el català a la UE

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió