Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] En el marc del primer de maig, Aragonès es compromet a afrontar les dues crisis: “No les ha de pagar la classe treballadora”

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, ha reivindicat l’1 de Maig, Dia del Treballador, davant les constants crisis dels darrers temps, fent referència a la darrera: la crisi sociosanitària de la covid-19: “Ha tingut unes conseqüències econòmiques que han fomentat la desigualtat” i una crisi derivada de la guerra d’Ucraïna “que ha afectat plenament al nostre teixit productiu”. Conclou que cap d’aquestes no les han de pagar els treballadors i treballadores de Catalunya i assumeix que la Generalitat té un compromís davant d’aquesta.

Ho ha fet a través d’un vídeo penjat a Twitter, gravat des del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat on s’ha compromès a millorar l’economia productiva, allunyant-la de l’economia especulativa i “basada en la prosperitat compartida”. “Amb llocs de treball dignes, de qualitat i ben remunerats per tothom”, garanteix el president de la Generalitat, que també fa una crida a “enfortir el marc català de relacions laborals i la negociació col·lectiva amb base a Catalunya”.

Publicitat

Aragonès desitja que la jornada del primer de maig s’articuli amb “reivindicacions siguin fortes i clares”. “Que ens posin a tots per davant el compromís amb un treball digne per a tothom, un treball just i unes llibertats col·lectives que hem de defensar ara més que mai”, afirma. Finalment, conclou: “Lliberat nacional i justícia social van de la mà; drets laborals i drets nacionals són dues cares de la mateixa moneda”.

En la piulada també deixa palès: “Alcem la veu per recordar el compromís del Govern perquè tothom tingui un treball digne, de qualitat i ben remunerat. Lluitem per aconseguir més i millors drets laborals i col·lectius: Ara més que mai, defensem la justícia social i la llibertat nacional!”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut