Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

VÍDEO | Commoció a Elx davant un nou cas de brutalitat policial

|

- Publicitat -

Les xarxes socials fan viral un n0u cas de brutalitat policial per part del cos de la Policia Nacional a Elx (Baix Vinalopó), el qual ha commocionat la ciutadania i diversos partits polítics valencians, com ara Esquerra Republicana, que ja ha demanat explicacions.

Les imatges corresponen a una actuació d’agents de paisà i agents uniformats de la comissaria d’Elx del passat cap de setmana. Els agents, tal com es pot veure a les imatges, van agredir amb gran violència un home que estava a terra inconscient i sagnant pel cap. Un segon home, que va acudir en ajuda del primer, també va ser víctima de les agressions dels agents.

Publicitat

Els testimonis dels fets, que són els han enregistrat i difós el vídeo, criden l’atenció dels agents en veure que s’estaven sobrepassant amb el detingut. Tanmateix, la resposta dels policies és “Que te calles la puta boca”. El germà de la víctima assegura que els policies, en adonar-se que els estan gravant, tapen el cap de la víctima per tal que no es vegin les ferides i amaguen les pistoles.

Davant aquests fets, la Policia Nacional assegura que ha obert un expedient als agents involucrats en l’agressió, així com una investigació més profunda.

Partits com ara ERPV han mostrat la seva indignació i rebuig als fets. “Tenim un greu problema de feixisme dins les forces i cossos de seguretat de l’estat que cal depurar, en aquesta ocasió, i sense saber quin ha estat el problema l’excés de violència de la policia amb els ciutadans és evident. El govern espanyol no pot continuar mirant cap a un altre costat o en pagarem les conseqüències“, manifesta el president del partit, Josep Barberà.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

ERPV ha presentat un escrit en el qual remarca l’obligació de les Forces de Seguretat de l’Estat de respectar escrupolosament els drets humans, preguntant al Govern valencià si creu que aquestes actuacions són proporcionades. A més a més, també ha volgut incidir en quines mesures de control i prevenció disposa el govern, ja que davant casos d’abús policial no sempre es disposa de gravacions o testimonis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 丂卂ᐯ卂Ꮆ乇 (@bryannnruizzz)

Publicitat

Opinió

Minut a Minut