Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Urkullu també planta a Sánchez i no anirà a la conferència de presidents a La Rioja

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, han confirmat que no participaran en la conferència de presidents que ha convocat divendres a La Rioja el cap del Gobierno, Pedro Sánchez, malgrat les reiterades crides de l’executiu perquè hi assisteixin.

En el cas del president català, Torra ha argumentat que aquestes trobades són poc útils i que la situació sanitària a Catalunya requereix tota la seva dedicació. A més, ha criticat la presència del rei Felip VI qui, com és habitual, presidirà l’obertura oficial de l’acte.

Publicitat

Torra va demanar participar-hi de manera telemàtica per evitar desplaçaments “innecessaris”. No obstant això, la portaveu del Gobierno, María Jesús Montero, ho va descartar dimarts perquè “aquesta vegada era obligat celebrar la reunió de manera presencial”, i va avisar que no anar-hi seria una falta de respecte cap als altres presidents.

“És important i té un ordre del dia d’interès per a tota la ciutadania i tots els territoris i comunitats que justifica la presència de tots els presidents autonòmics”, va defensar Montero.

De la seva banda, el lehendakari ja va avançar, després que Sánchez anunciés la convocatòria presencial de la conferència de presidents, que no hi volia anar perquè desatenia la relació bilateral entre La Moncloa i el País Basc.

Aquest dijous, fonts de la Lehendakaritza han informat a Europa Press que Urkullu manté la negativa de no assistir-hi, perquè continua sense marcar una “data” per celebrar la Comissió Mixta del Concert, en la qual s’ha de fixar la capacitat d’endeutament i el nivell de dèficit del País Basc.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut