Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Una professora d’universitat respon de males maneres una petició per fer servir el català a les seves classes

La Plataforma per la Llengua ironitza amb l’antipàtica resposta de la professora, que defensa el castellà com a única llengua: “A partir d’ara, lluitarem pel xinès!”

Àlex Huguet 13/05/2021

La catalanofòbia segueix molt present en tots els àmbits professionals, inclòs el de la docència. La Plataforma per la Llengua va enviar una carta als docents de la secció de Dret de la Universitat de les Illes Balears, per tal d’impulsar l’ensenyament universitari en llengua catalana, i la resposta que han rebut per part d’una professora és gairebé surrealista.

La Plataforma ha compartit la resposta a les xarxes socials, on la docent titlla d’ignorants els membres de l’entitat recordant lleis sobre la llengua castellana, i apel·lant al coneixement de la llengua castellana “com una de les més parlades pel món”. “Seguiré fent ús de la meva llengua: el castellà”, reiterava la professora. Per la seva banda, la plataforma ha volgut respondre de manera irònica a aquestes barbaritats: “Els arguments d’aquesta professora ens han convençut: a partir d’ara, lluitarem pel xinès!”.

Tot plegat, s’emmarca en la lluita de la Plataforma per la Llengua per tal d’aconseguir major presència del català als estudis de Dret de les Illes Balears.