Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Un periodista destrossa la manipulació d’El Mundo sobre l’aprenentatge del català de Leo Messi

|

- Publicitat -

El diari El Mundo no para de manipular amb tot allò que té a veure amb la cultura catalana i la llengua. Aprofitant la gran exclusiva que destapava el contracta multimilionari del Futbol Club Barcelona amb el millor jugador del món, Leo Messi, un dels periòdics més casposos de l’estat espanyol ha titulat en plena portada que “el contracte de Messi amb el Barça imposava que aprengués català”.

Davant d’aquesta nova mostra d’odi cap a la llengua, un experiodista de l’agència EFE, Àlex Cubero, i que actualment es troba treballant a la productora Lavinia, ha desmentit El Mundo assegurant que “el 2012 vaig preguntar a Messi pel debat sobre el model escolar en català”. Per sorpresa de l’unionisme, Leo Messi no tan sols va defensar l’aprenentatge del català, sinó que va assegurar que des que va arribar a Catalunya “he estudiat i crescut en català i no he tingut cap problema, tot el contrari”. La raó d’aquesta resposta? La més òbvia, i la que tants i tants espanyols no volen admetre davant el plurilingüisme del seu país: “S’ha de sumar i no restar, com més idiomes se sàpiguen, millor”, va dir Messi en una entrevista.

Publicitat

Et pot interessar  Una empresa que moderava Facebook, condemnada per discriminar segons la llengua els moderadors de continguts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut