Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Turull: “Prefereixo que m’inhabiliti un tribunal de manera injusta, que no els ciutadans que m’han donat el mandat”

|

- Publicitat -

El conseller i pres polític Jordi Turull ha estat entrevistat per primer cop des de la presó de Lledoners, al programa “Faqs” de Tv3.

Després de repassar la rutina que fan els presos durant el seu dia a dia en els últims 2 anys, ha expressat el que va sentir dimarts passat tornant al Parlament.

Publicitat

“La rebuda va ser molt emotiva, i pots mirar als ulls a tothom. Tens l’oportunitat de poder-te explicar, i en català.” En destaca que ha estat de les vegades que ha parlat més tranquil·lament des del Parlament.

Reforma del delicte de sedició:

Turull no de la reforma de la condemna de sedició proposada per En Comú Podem i lamenta que el debat polític es torna a situar en el tema penal. Ara bé, si un possible indult no el fa renunciar a les seves conviccions polítiques, ha dit que “si puc sortir de la presó d’aquí mitja hora, no esperaré una hora”.

El Parlament va decidir retirar la condició de diputat a Quim Torra:

Respecte la inhabilitació de Torra i la mala maror que es respira al Parlament, ha defensat que “la decisió de Torrent no deu haver estat gens senzilla” però que ell hagués mantingut Torra com a diputat, comparant-ho amb les decisions que van prendre amb els fets de l!-O, on sabien que els podria tocar assumir responsabilitats en el món de la desobediència.

“Prefereixo que m’inhabiliti un tribunal de manera injusta, que no qui m’ha donat el mandat que són els ciutadans de Catalunya. Difícilment serem independents si no demostrem que exercim el deure de l’autodeterminació.”

Després del que s’ha viscut aquesta setmana als partits independentistes, Turull prefereix mirar endavant i no acumular retrets.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos

Ha admès que des de la presó va sentir tristesa però confia en el fet que no quedarà només en aquesta imatge. “És cert que s’ha de refer la unitat. Això ens ha causat molta tristesa.”

El conseller a la presó també ha defensat la dura tasca del president Torra, que “cada dia es troba amb tot el que ha de fer front. Va ser un acte de responsabilitat seguir amb els pressupostos.”

Amb tot, Jordi Turull alerta que en el camí cap a la independència “la gent ho està fent molt bé, i no es mereix el que està passant” i es dirigeix directament als polítics independentistes quan diu que “no oblidin per què han estat escollits”.

En aquest aspecte també ha reiterat que encara veu possible una unitat, perquè si no, diu que “la gent passarà per sobre dels que s’hi resisteixin”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut