Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El Govern exigeix a la Moncloa la lletra petita de l’acord amb Junts sobre immigració i nega que sigui “cap traspàs”

Vilagrà dona la benvinguda a Junts a la negociació, però qualifica el pacte de "compromís difús" i sense "cap concreció"

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha exigit al govern espanyol conèixer els detalls i la lletra petita de l’acord tancat aquest dimecres entre el PSOE i Junts sobre immigració. En una atenció als mitjans des de Palau, aquest dijous al migdia, Vilagrà ha negat que el pacte representi “cap traspàs” de competències a la Generalitat. I, de fet, ha qualificat l’acord de “compromís difús” i sense “cap concreció”. Així mateix, la consellera ha negat que hagi parlat ja amb cap ministre del tema, i ha apuntat que només ha exigit per escrit la informació de la concreció de l’acord, que encara no han traslladat.

“Com a Govern, tornem a dir que benvinguts Junts a la negociació“, ha afegit Vilagrà, que ha qualificat l’acord entre PSOE i el partit de Míriam Nogueras de “compromisos difusos”, sense “concreció ni lletra petita”. La consellera ha reiterat que la negociació s’ha de produir de govern a govern, i ha constatat que la Generalitat ja ha exigit “sempre” més competències i recursos.

Publicitat

Es donen grans titulars, però el que és rellevant és arribar a acords concrets“, ha subratllat la titular de la Presidència, que ha afegit que “qualsevol nova competència és benvinguda”, si bé ha reiterat que en el cas de l’acord sobre immigració no hi ha pas cap traspàs. “Treballarem com sempre pel bé de la ciutadania. Res més a afegir”, ha conclòs.

Llei orgànica

L’acord entre Junts i el govern espanyol per a la transferència de les competències d’immigració a la Generalitat de Catalunya es plasmarà en una llei orgànica i es farà efectiu a través de l’article 150.2 de la Constitució.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"

Així ho han apuntat aquest dijous la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que han recordat que serà un traspàs plenament constitucional que caldrà acabar de perfilar al Congrés dels Diputats.

Bolaños ha dit que s’ha posat en contacte aquest dijous al matí amb el govern de Pere Aragonès, per “veure quin és l’abast del que hem pactat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut