Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Trias també deixa plantada Borràs a les portes del judici: no l’acompanyarà al TSJC per “motius d’agenda”

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, s’enfronta el pròxim divendres, 10 de febrer, al judici pel presumpte fraccionament de factures quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes, i cada vegada són més els que han decidit no acompanyar-la a les portes del TSJC. L’últim a afirmar que no donarà suport físic a Borràs just abans de l’inici de la vista oral ha estat el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, que ha al·legat motius d’agenda, segons ha avançat NacióDigital.

L’etern convergent, que recentment va estripar el seu carnet del PDeCAT per militar únicament a Junts, es desmarca una vegada més de la línia independentista del partit; el passat mes de gener, Trias va absentar-se de la concentració unitària independentista contra la cimera francoespanyola, i en els seus actes de precampamnya electoral, ha evitat esmentar el procés independentista o la independència de Catalunya. No hauria de sorprendre, ja que una de les seves condicions per a presentar-se com a candidat a l’alcaldia de Barcelona era, precisament, que el partit “deixés de fer certes coses” i que ell pogués “fer el que li donés la gana”.

Publicitat

Malgrat que Trias s’ha unit a la llista de grups que no acompanyaran Borràs a les portes del TSJC, com també han fet partits com ara ERC o la CUP, el partit està preparant una gran concentració de suport a Borràs. Així, han mobilitzat 6 autobusos perquè els militants puguin desplaçar-se fins al tribunal. Entitats independentistes com l’ANC han confirmat que acompanyaran la presidenta suspesa del Parlament a l’inici del seu judici, mentre que el Consell de la República ha mostrat públicament el seu suport a Borràs.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs

Borràs, que està acusada d’un delicte de prevaricació continuada i de falsedat documental, amb l’agreujant d’haver-se aprofitat del seu càrrec públic, s’enfronta a una pena de 6 anys de presó, 21 d’inhabilitació per a càrrecs públics, i a una multa econòmica de 144.000 euros. La presidenta de Junts sosté que es tracta d’un cas de “persecució política”, i està convençuda que la seva defensa podrà demostrar la seva innocència. No obstant això, l’altra persona processada, amic de Borràs i beneficiari de l’adjudicació dels contractes, està negociant amb la Fiscalia per inculpar Borràs i lliurar-se, així, de la pena de presó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut