Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

ERC dona l’esquena a Borràs de cara al seu judici: “És un cas de mala praxi que no té res a veure amb la repressió”

Vilalta ha insistit que el judici de la presidenta de Junts es deu a una “mala gestió de recursos públics”

Redacció 06/02/2023
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa a la seu del partit Data de publicació: dilluns 06 de febrer del 2023, 12:43 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

ERC no participarà de l’acompanyament a la presidenta de Junts, Laura Borràs, en l’inici del seu judici, aquest divendres al TSJC. La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha argumentat en roda de premsa que el judici contra la presidenta del Parlament suspesa no té “res a veure amb la repressió“: “És un cas de mala praxi i mala gestió de recursos públics“. Vilalta ha recordat que Borràs està acusada de prevaricació i falsedat documental, i ha insistit que no té cap vincle amb l’1-O ni amb la lluita per la independència.

“Des d’ERC sempre hem estat i estarem molt compromesos en la lluita contra la corrupció i l’ètica republicana en la gestió dels ens públics”, ha justificat. ERC no considera que calgui donar “solidaritat” a un cas així. De fet, tot el contrari. La seva portaveu ha afegit que la formació republicana continuarà lluitant contra els casos de corrupció i mala praxi, i perquè hi hagi “ètica“. Vilalta ha apuntat que “sap greu” si aquesta decisió pot “dificultar algunes relacions”, però ha reivindicat la posició “clara” d’ERC. “No podem permetre que es produeixin casos de corrupció, de mala praxi, o fer veure que són el que no són”, ha conclòs.

Al novembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fixar per al proper 10 de febrer l’inici previst del judici contra Borràs, per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Les següents sessions seran del 20 al 23 de febrer, i del 27 de febrer a l’1 de març, sempre de matí i tarda.

La fiscalia demana sis anys de presó, 21 d’inhabilitació per a càrrec públic i 144.000 euros de multa per a Borràs per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic amb l’agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic. Borràs ha decidit demanar la recusació del president del tribunal que la jutjarà, Jesús María Barrientos, president del TSJC.