Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Tots els consellers de Junts assistiran a la manifestació de l’ANC per la Diada

L’assistència dels consellers d’ERC encara és una incògnita, mentre que Aragonès ja ha anunciat que no hi acudirà

Redacció 02/09/2022
El president del Govern, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró Data de publicació: dimarts 30 d’agost del 2022, 09:39 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

Els consellers i conselleres de Junts sí que assistiran a la manifestació de l’ANC per la Diada de l’11-S, tal com han confirmat a l’ACN fonts dels respectius departaments del Govern. El vicepresident, Jordi Puigneró, encapçalarà la representació a la mobilització de l’entitat. L’acompanyaran la resta de membres de Junts a l’executiu: Jaume Giró (Economia); Victòria Alsina (Exteriors); Josep Maria Argimon (Salut); Gemma Geis (Recerca i Universitats); Violant Cervera (Drets Socials) i Lourdes Ciuró (Justícia).

De moment, l’assistència dels consellers d’ERC és una incògnita, mentre que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja ha decidit no anar-hi perquè és una protesta “contra els partits i no contra l’Estat”. Una decisió que ben segur aixecarà polseguera, ja que la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, l’ha avisat que no acudir-hi significa que “no està implicat en el projecte de la independència”.

Elena, al CECOR

El titular d’Interior, Joan Ignasi Elena no assistirà a la manifestació de la Diada perquè no va a cap mobilització d’aquest tipus. Elena estarà al CECOR -el centres de coordinació dels Mossos- per garantir la seguretat de tothom, segons ha explicat el departament.