Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra ho té clar: “Sí, hi ha d’haver una altra manera de viure. L’ampliació de l’Aeroport no en forma part”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha rebutjat aquest dijous l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, que “tothom sap que té unes implicacions catastròfiques”, i ha demanat a l’independentisme optar per la defensa del medi ambient.

“N’hi ha prou de passar els interessos econòmics i d’un consum malaltís per sobre de la naturalesa, de la mateixa forma que vaig dir prou a posar els interessos empresarials per sobre de la vida i la salut de les persones” amb la pandèmia, ha destacat Torra en un article a l”Ara’, titulat ‘La terra dels nostres fills’.

Publicitat

Ha demanat adoptar nous models de desenvolupament humà i econòmic: “Sí, ha d’haver-hi una altra manera de viure. L’ampliació de l’Aeroport en forma part”, i ha destacat que el coronavirus ha evidenciat que la Terra i la humanitat són fràgils.

“Si la pandèmia ha estat un avís d’alerta, sapiguem actuar ara en correspondència i aprenguem que no és possible sostenir cap decisió política que atempti contra la naturalesa”, ha reclamat, i ha admès que el coronavirus li ha canviat, també políticament.

Així, no pot defensar “cap posicionament que no posi la vida de les persones per sobre de tot i que no preservi la Terra i la naturalesa”, i ha garantit que, com un ciutadà més, estarà al costat dels qui no estan disposats a danyar el futur de la propera generació.

Bandera de l’independentisme

Ha proclamat que “l’independentisme ha de prendre la bandera del medi ambient com una de les seves banderes més importants”, com creu que ocorria en les dècades de 1970 i 1980, quan la lluita mediambiental formava part de la defensa de la independència, ha ressaltat.

“Que no ens passi com pot passar amb la llengua, que el dia que tinguem un Estat ja no ens quedi país. Convé salvar la terra, l’entorn, el mitjà, per salvar el país”, ha advertit Torra, que ha augurat que potser no es percebrà la magnitud de la tragèdia natural fins que els humans estiguin contra les cordes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut