Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra fa un ultimàtum a Sánchez: o es retornen les competències o Catalunya votarà en contra de prorrogar l’estat d’alarma

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest dissabte que la seva opinió és votar al Congreso en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma si el Gobierno no torna a la Generalitat les competències per poder reprendre “les decisions sobre el desconfinament”.

En roda de premsa telemàtica, ha recordat que la setmana passada van proposar al Gobierno anul·lar l’estat d’alarma, mantenir-lo només per algunes comunitats, quedant Catalunya exempta, o que la Generalitat fos l’autoritat competent, i que l’opció de votar en contra només es planteja si no s’accepta cap d’aquestes tres propostes. “Si cap d’aquestes tres sortides és acceptada per part del Gobierno, la meva opinió és votar en contra la pròrroga de l’estat d’alarma”, ha dit.

Publicitat

Ha afirmat que les tres li semblen correctes perquè permetrien decidir des de Catalunya: “No té sentit que des de l’Estat ens demanin una sèrie de dades que no tenen i que no coneixen i ens donin una solució perquè l’apliquem. Podríem estalviar-nos aquestes anades i vingudes”.

Pel que fa a les reunions de Sánchez amb els presidents autonòmics, ha augurat que fins al moment han assistit “com a convidats de pedra”, i que espera que l’oferta del Gobierno de diàleg i cooperació amb els governs autonòmics vagi seriosament, en les seves paraules.

 

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut