Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Torra fa un ultimàtum a Sánchez: o es retornen les competències o Catalunya votarà en contra de prorrogar l’estat d’alarma

El president ha fet tres propostes al Gobierno, que si no es compleixen, es votarà en contra de la nova pròrroga proposada per Sánchez

Redacció
Redacció 02/05/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, conversen pels jardins de la Moncloa el 26 de febrer del 2020, en el preàmbul de la primera reunió de la taula de diàleg. Pla general. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest dissabte que la seva opinió és votar al Congreso en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma si el Gobierno no torna a la Generalitat les competències per poder reprendre “les decisions sobre el desconfinament”.

En roda de premsa telemàtica, ha recordat que la setmana passada van proposar al Gobierno anul·lar l’estat d’alarma, mantenir-lo només per algunes comunitats, quedant Catalunya exempta, o que la Generalitat fos l’autoritat competent, i que l’opció de votar en contra només es planteja si no s’accepta cap d’aquestes tres propostes. “Si cap d’aquestes tres sortides és acceptada per part del Gobierno, la meva opinió és votar en contra la pròrroga de l’estat d’alarma”, ha dit.

Ha afirmat que les tres li semblen correctes perquè permetrien decidir des de Catalunya: “No té sentit que des de l’Estat ens demanin una sèrie de dades que no tenen i que no coneixen i ens donin una solució perquè l’apliquem. Podríem estalviar-nos aquestes anades i vingudes”.

Pel que fa a les reunions de Sánchez amb els presidents autonòmics, ha augurat que fins al moment han assistit “com a convidats de pedra”, i que espera que l’oferta del Gobierno de diàleg i cooperació amb els governs autonòmics vagi seriosament, en les seves paraules.