Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torra, a l’acte de Lledoners: “No ens hem de defensar de res, hem d’atacar aquest estat espanyol injust”

El president de la Generalitat reivindica "l'esperit de Ripoll" i lamenta que els polítics presos i a l'estranger no hagin pogut participar als actes d'aniversari del 17-A

|

- Publicitat -

ACN Sant Joan de Vilatorrada .- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat clar aquest divendres al vespre des de les portes de la presó de Lledoners que “no ens hem de defensar de res, hem d’atacar aquest estat espanyol injust”. “No ens hem de defensar de res perquè Europa ens ha donat la raó i si Europa jutja d’una determinada manera i Espanya jutja de manera contrària qui té el problema?”, s’ha preguntat. El cap de l’executiu ha fet aquestes declaracions durant el discurs que ha pronunciat amb motiu de l’acte organitzat a Lledoners per part d’Òmnium i l’ANC per retre homenatge a les víctimes del 17-A i als cossos de seguretat i emergències. Torra també ha deixat clar que “no ens aturarem fins que el poble sigui lliure”. Al mateix temps, el president ha reivindicat l'”esperit de Ripoll” perquè, segons ell, “posa la convivència i la solidaritat al punt central del país”. El president també ha lamentat que els polítics que es troben empresonats i que estan a l’estranger no hagin pogut participar dels actes d’aniversari dels atemptats.

El cap de l’executiu català ha visitat l’exconseller d’Interior Joaquim Forn a la presó de Lledoners abans de participar a l’acte convocat per Òmnium i l’ANC, que ha congregat milers de persones als entorns del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada malgrat la intensa pluja que ha caigut durant tota la tarda. Torra ha estat l’encarregat de posar punt i final als parlaments i ha celebrat que els catalans estan “més decidits que mai a fer realitat la República” i a mantenir vius els valors de la pau i la convivència. “Ens hem de revoltar sempre contra qualsevol intent d’acabar amb al pau i la convivència que vol aquest país, perquè som un país que vol pau, que vol democràcia i que vol acollir”.

Publicitat

Torra, que estava visiblement emocionat, també ha fet autocrítica i ha assumit que “potser no hem sabut acompanyar les víctimes tot aquest any”. Amb tot, el president ha assegurat que s’ha compromès davant dels familiars de les víctimes a “millorar tot allò que faci falta perquè el més important al nostre país són les persones”. “Només si som capaços d’acompanyar les persones ens en sortirem com a país”, ha reblat Torra.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha lamentat que en els actes de commemoració dels atemptats d’aquest divendres hi faltaven “molts amics nostres”, en referència als polítics que es troben empresonats i a l’exili. Alhora, però, Torra ha denunciat que hi ha “milers de catalans que estan sent investigats, processats, encausats i perseguits” i ha dit que aquesta és una “gran causa general contra l’independentisme”.

“Hem d’iniciar una marxa pels drets civils, socials i nacionals del país”, ha apuntat Torra, que ha deixat clar que “no ens aturarem fins a fer efectiva la República”. “Aquest és un compromís del Govern sencer i de la majoria sobiranista de la cambra”, ha apuntat el president, que ha deixat clar que “no ens aturarem no només fins que els nostres companys siguin lliures i tornin els exiliats, sinó fins que el nostre poble sigui lliure”.

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut