Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Sis CDR passaran avui pel jutjat investigats per terrorisme

El jutge Manuel García Castellón reactiva la causa dels ERT i els acusa de “buscar la independència de Catalunya per qualsevol via, inclosa la violenta”, en una nova evidència de persecució judicial a l’independentisme

Redacció 30/06/2020
Un grup de manifestants a l'aeroport del Prat convocats per Tsunami Democràtic, darrere d'una línia policial, el 14 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón prendrà declaració aquest dimarts a sis membres del Comitè de Defensa de la República en qualitat d’imputats per un presumpte delicte de pertinència a organització terrorista.

El titular de Jutjat Central d’Instrucció número 6 ha reactivat així la causa en la qual s’investiga un grup dins dels CDR denominat Equip de Resposta Tàctica (ERT) que buscaria la independència de Catalunya “per qualsevol via, inclosa la violenta”.

A la cèdula de citació d’un dels nous imputats, l’instructor l’investiga per la seva “integració en el denominat ERT, grup fortament organitzat i clandestí, on els seus membres clamen per un augment manifest de la radicalitat de les seves accions”.

Segons García Castellón, aquest investigat “tenia coneixement dels fets que s’estaven desenvolupant al ‘laboratori clandestí’ on preparaven i confeccionaven diversos compostos explosius, principalment termita, així com hauria servit per a l’emmagatzematge i dipòsit per tercers de diferents precursors i substàncies químiques perilloses”.

També destaca la seva “participació activa i determinació mostrada als fets violents del 14 i 15 d’octubre a l’Aeroport del Prat i la Delegació del Gobierno a Catalunya”, així com a la “participació i determinació mostrada als fets violents arran de la sentència del Tribunal Supremo i bloqueig de la frontera francoespanyola” entre els dies 11 i 13 de novembre de 2019 per membres dels CDR.