Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Sindicats de mossos temen la suspensió de l’ús de projectils de foam davant el preacord ERC-CUP

Critiquen que el cos entri “en el joc polític com a moneda de canvi”

Agències 22/03/2021
Un agent dels Mossos d'Esquadra dispara una bala de foam en el marc dels aldarulls per l'empresonament del cantant Pablo Hasel el 16 de febrer del 2021 a Barcelona. Pla mig. (Horitzontal)

Sindicats de mossos han criticat el preacord al qual han arribat ERC i la CUP que inclou la suspensió de l’ús dels projectils de foam mentre no es publiquin els protocols del model d’ordre públic. “És la primera vegada que per donar llum verda a una investidura el cos dels Mossos d’Esquadra entra en el joc polític com a moneda de canvi”, ha lamentat la portaveu de Sap-Fepol, Imma Viudes, a l’ACN. “Ens estan abocant al cos a cos i si això passa hi haurà més ferits tant dels companys com dels violents i algú haurà d’entomar aquesta responsabilitat”, apunta David Miquel de l’SPC. “Si es busca el cos a cos s’hauria de doblar amb agents el nombre de manifestants com a Alemanya i això no es fa”, ha explicat Miquel Cervelló de l’SME.

“És la primera vegada que per donar llum verda a una investidura el cos dels Mossos d’Esquadra entra en el joc polític com a moneda de canvi”, ha lamentat Viudes. Afirma que tenen “ganes” que hi hagi un nou executiu per poder tractar amb el Departament d’Interior directament la situació de l’ordre públic. “Necessitem garantir amb mitjans tècnics i seguretat jurídica, més enllà de consideracions o ingerències jurídiques, qualsevol actuació”, ha afegit.

“Necessitem poder garantir aquesta distància per preservar la seguretat dels nostres companys i de la gent que es manifesta”, ha explicat. En aquest sentit, ha alertat que “anar al cos a cos té conseqüències molt més lesives que no mantenir la distància”. Viudes reclama que el debat es faci “de manera serena i més enllà d’ingerències polítiques” perquè considera que “qualsevol debat sobre model policial o de l’ordre públic s’ha de fer amb el govern format i sense presses”.