Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Sigfrid Gras critica la “utilització política” del gag sobre la Mare de Déu del Rocío: “Catalunya sempre dona vots”

El director de TV3 diu que l'humor és una de les bases de TV3 i que el gag no "ofèn Andalusia ni ningú"

|

- Publicitat -

El gag del programa de TV3 ‘Està passant’ sobre la Mare de Déu del Rocío s’ha convertit en el protagonista de la sessió de control parlamentari a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’aquest divendres.

Ciutadans, PSC i VOX han demanat explicacions a la cadena i també la retirada del contingut del web, en considerar-lo (els primers) “un excés tenyit de xenofòbia contra la comunitat andalusa”. El director de TV3, Sigfrid Gras, ha respost que no s’ha faltat el respecte “a Andalusia ni a ningú” i que és una peça d’humor emparada per la llibertat d’expressió, en la línia del pronunciament recent del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Gras creu que se n’ha fet una “utilització política” en un context preelectoral.

Publicitat

“Catalunya sempre dona vots”

Sigfrid Gras ha emmarcat les reaccions que ha generat el gag del programa en un context preelectoral i ha dit que “Catalunya sempre dona vots en determinats llocs d’Espanya”. El director s’ha referit particularment als comentaris que han fet líders polítics andalusos, entre ells el president de la Junta, Juan Manuel Moreno Bonillla. “Que el president andalús parli d’això em sembla bé, però és una clara extralimitació amb visió oportunista”, ha assegurat.

Gras ha confirmat que TV3 no pensa retirar el programa ni el gag concret del seu espai a la carta. Tampoc ho farà amb els acudits del programa ‘Bricoheroes’ sobre els gitanos, la retirada dels quals van demanant els mateixos grups i també els representants de la comunitat gitana. També ha desmentit que cap empresa hagi retirat patrocinis a la cadena o a l”Està passant’ arran d’aquesta polèmica.

“El problema de TV3 és que se’n vol fer una utilització política. Què podem fer davant d’això? Insistir en allò nostre: l’humor és una de les bases de TV3 des de sempre, altres televisions no l’utilitzen, però nosaltres sí, fem humor intentant arriscar”, ha conclòs el director davant les crítiques d’aquests grups i, per contra, el suport explícit del grup parlamentari d’ERC al gag en qüestió. Cal destacar quel’actitud de Gras dista de la que va mantenir durant la polèmica per l’acudit de Manel Vidal sobre el PSC.

Et pot interessar  VÍDEO | TV3 contra la llibertat d'expressió? Acomiada Manel Vidal per una broma amb el PSC i l'esvàstica i censura el programa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut