Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

“S’ha fet justícia”: Torrent celebra l’absolució anunciant que estudiarà seguir els passos de Costa

|

- Publicitat -

L’expresident del Parlament de Catalunya i actual conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, celebra la sentència absolutòria del TSJC anunciada aquest dimecres, 23 de novembre, assegurant que “s’ha fet justícia” i que s’estableix un “precedent” positiu per a la Mesa. Tanmateix, en la mateixa línia que l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, Torrent ha anunciat que estudiarà recórrer la sentència perquè no reconeix la inviolabilitat parlamentària de la institució catalana.

Torrent reivindica que la sentència del TSJC, la qual l’absol a ell i a la resta de membres de la Mesa (Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado) d’haver desobeït les providències del Tribunal Constitucional per haver tramitat diverses resolucions parlamentàries sobre la independència i la monarquia, estableix un “precedent positiu” per a la Mesa.  Tot i això, també denuncia que el judici “no s’hauria d’haver produït mai” i que “no pot ser” que els diputats del Parlament “hagin de fer la seva activitat sota l’espasa de Dàmocles de la judicialització“.

Publicitat

El titular d’Empresa remarca que la satisfacció és més “personal” que no pas política i que, per aquest motiu, tant la seva defensa com la de l’exsecretària del Parlament, Adriana Delgado, estudiaran recórrer la sentència absolutòria perquè el text no reconeix la inviolabilitat del Parlament de Catalunya. Josep Costa ha anunciat poc abans que portarà la sentència a Estrasburg pel mateix motiu.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut