Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Costa portarà la sentència del TSJC a Estrasburg: “No reconeix la inviolabilitat del Parlament”

|

- Publicitat -

L’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, que el matí d’aquest dimecres, 23 de novembre, el TSJC ha absolt d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional, anuncia que per a ell la causa encara no està tancada. Així, Costa portarà la sentència a Estrasburg, al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), perquè en el text no es reconeix la inviolabilitat del Parlament català.

El TSJC ha absolt els quatre membres de la Mesa del Parlament que el 2019 van debatre al Parlament sobre la independència de Catalunya i la reprovació de la monarquia espanyola. Josep Costa, Roger Torrent, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado estaven acusats d’haver desobeït les providències del Constitucional. En el moment de l’inici de la vista oral, Costa, que s’autodefensava, va sorprendre tothom en aixecar-se i plantar el tribunal, ja que considerava que el judici era un “simulacre”.

Publicitat

Ara, Costa va un pas endavant i, malgrat l’absolució, al·lega que portarà la sentència fins al TEDH perquè “no reconeix la sobirania del Parlament”. “Va contra totes les lleis democràtiques jutjar la institució del Parlament per penalitzar allò que s’ha votat”, ha manifestat Costa en una entrevista a TV3. “La lluita no estava centrada mai en una absolució personal sinó en defensar la sobirania del Parlament. I aquesta sentència tot i que ens absolgui, no respecta la sobirania del Parlament”. 

En aquest sentit, Costa ha afirmat posteriorment a Twitter que tampoc reconeix l’autoritat del TSJC per absoldre’s: “El mer fet d’haver promogut i celebrat el judici ja és un atemptat contra la democràcia i la separació de poders”.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut