Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’independentisme omple la xarxa de missatges celebrant l’absolució de l’antiga Mesa del Parlament 

|

- Publicitat -

L’absolució dels membres de l’antiga Mesa del Parlament ha estat àmpliament celebrada a les xarxes socials. Diverses personalitats i entitats vinculades a l’independentisme han reaccionat a la notícia del dia amb missatges d’alleujament i d’enhorabona per a Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

Torrent, expresident del Parlament i conseller d’Empresa i Treball, ha celebrat la seva absolució i ha reivindicat que “protegeix la llibertat d’expressió” i “el dret d’iniciativa dels diputats”. “El Parlament ha de tenir autonomia per parlar de tot allò que interessi a la ciutadania, també sobre autodeterminació i monarquia”, ha defensat en una piulada.

Publicitat

El president de la Generalitat Pere Aragonès s’ha sumat a “l’alegria” dels encausats durant la sessió de control al Govern. El cap de l’executiu ha constatat que “parlar d’autodeterminació i monarquia no és delicte”, així com “tampoc ho va ser l’1-O”.

El president a l’exili Carles Puigdemont ha fet valdre el paper decisiu de l’exvicepresident de la Mesa, Josep Costa, que va aconseguir “apartar” del judici “jutges clarament parcials i contaminats”. “No m’imagino Barrientos absolent cap independentista…”, ha puntualitzat, ja que es va demostrar la seva manca d’imparcialitat.

El mateix Costa ha anunciat que portarà la sentència a Estrasburg perquè en el text no es reconeix la inviolabilitat del Parlament. “El mer fet d’haver promogut i celebrat el judici ja és un atemptat contra la democràcia i la separació de poders”, ha avisat.

“Cap jutge podrà decidir què es debat al Parlament de Catalunya, només els mateixos parlamentaris i la ciutadania”, ha celebrat l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC), tot traslladant-los l’enhorabona als quatre encausats.

 

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut