Divendres, 28 de gener de 2022 - Edició 1281
La República

Sànchez, Rull i Turull demanen al Supremo que deixi de dilatar els indults

L’advocat Jordi Pina critica el tribunal perquè assegura que no aborda els expedients “amb la celeritat adequada”

Agències 15/01/2021
Jordi Pina, lletrat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, atenent als mitjans de comunicació a les portes de Lledoners, Imatge de l'11 de desembre del 2019.

La defensa dels presos de l’1-O Josep Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull ha presentat aquest divendres un escrit a la sala segona del Tribunal Suprem (TS) en el qual demana agilitar el procediment del indults, i retreu que “la lentitud injustificada amb la qual es tramita els expedients d’indult sembla que pretengui amagar la voluntat de dilatar-ne la resolució”.

L’escrit de l’advocat Jordi Pina, que ha consultat Europa Press, critica el Tribunal perquè no aborda els expedients “amb la celeritat habitual amb la qual sovint ha resolt les peticions o recursos que han interposat algunes de les parts”.

El lletrat sosté que, per la mateixa naturalesa de l’indult, “la tramitació hauria d’operar amb la màxima celeritat”, tenint en compte que els afectats són a la presó, i retreu al TS que encara no li hagi traslladat l’informe que la Fiscalia va fer el 22 de desembre.

“No és de rebut que els nostres representats s’hagin d’assabentar d’aquests informes pels mitjans de comunicació abans que pels canals de notificació ordinaris de l’Administració de Justícia”, retreu sobre la publicació de l’informe del fiscal que afirma que no ha rebut.

Expulsar Vox de la tramitació

A més, demana a la sala que “de manera immediata” redacti l’informe sobre la idoneïtat d’indultar els presos de l’1-O, i recorda que la petició d’indult es va presentar el desembre del 2019.

També reclama expulsar l’acusació popular, que exerceix Vox, dels expedients per concedir la mesura de gràcia, i que no n’esperi cap escrit perquè la llei “no preveu la intervenció de l’acusació popular en la tramitació dels indults”.