Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Sánchez desdramatitza les incidències a Rodalies i aposta per arribar aviat a un acord per la B-40

La titular de Transports ha destacat la "ràpida" actuació en les incidències a l'R4 d'aquest matí, i ha assegurat que el tram de la B-40 no es finançarà amb partides ja compromeses o peatges

|

- Publicitat -

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha tret ferro a les incidències que s’han viscut el matí d’aquest divendres a la xarxa ferroviària catalana i que han suposat tallar la circulació en un tram de l’R4, a la vegada que ha confiat a tenir aviat un acord amb la Generalitat per desencallar la B-40. Malgrat això, la titular de Transports no ha concretat quina serà la via alternativa de finançament, ja que la Generalitat rebutja activament que sigui mitjançant la disposició addicional tercera, però ha assegurat que després d’obrir-se a la possibilitat que no fos amb la disposició, estan buscant aquesta alternativa. “Quan la trobem ho explicarem”, ha afirmat Sánchez a ‘Els Matins’.

La titular de Transports s’ha disculpat públicament per les noves incidències a Rodalies registrades aquest matí, apuntant que la incidència en el sistema de subministrament elèctric és “anòmala” i que estan investigant-ne les causes. “Estem esbrinant la causa, tot fa pensar en una fallada en el sistema elèctric”, ha apuntat. Sánchez ha defensat que la reacció ha estat “ràpida” i que s’està “invertint molt” en Rodalies. Respecte a l’atropellament mortal que ahir també va causar retards en la circulació de l’R2, Sánchez ha dit que espera que “aviat” es pugui adjudicar el contracte per soterrar les vies de l’R2 en el seu pas per Montcada.

Publicitat

Sobre el tram de la B-40 entre Terrassa i Sabadell, la ronda nord, la titular de Transports ha assegurat que, tot i que “no és una cosa senzilla”, els diners per finançar-lo no es rauran de partides ja compromeses i tampoc no es finançaran les obres amb peatges. Sánchez ha subratllat que el projecte encara s’ha de redactar i que, per tant, encara no serà necessari consignar tota la quantia de les obres en un primer pressupost sinó que es podran “moure els recursos de manera més equilibrada”.

Et pot interessar  El govern espanyol té la barra de vincular els nivells d'execució pressupostària a Catalunya a problemes “d'indecisió" al territori
Publicitat

Opinió

Minut a Minut