Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

S’acorda la renovació de la cúpula del CCMA i del CAC i un pla estratègic integral per a la Corporació

ERC, Junts i PSC han sumat esforços per renovar les cúpules d’aquests òrgans així com per accelerar el canvi de paradigma en els mitjans de comunicació públics

Redacció 22/12/2021

Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i Socialistes i Units han arribat a un acord per renovar els membres de la cúpula de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Consell Audiovisual de Catalunya.

Pel que fa a la presidència de la CCMA l’ostentarà Rosa Romà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, mentre que la presidència del CAC recaurà a Xevi Xirgo, director de El Punt/Avui.

D’altra banda, s’ha acordat l’elaboració d’un pla estratègic integral per la CCMA amb un nou contracte-programa que passarà per l’anàlisi dels públics mitjançant la participació de grups de debat i enquestes representatives de la societat catalana. En altres paraules, un nou document sobre com afrontar els reptes dels mitjans de comunicació públics.

També inclourà el pla de digitalització de la Corporació que inclourà assistents de veu, així com el big data i la intel·ligència artificial i que millorarà la capacitat de comercialització de la CCMA i els mecanismes de control i avaluació.

Àngels Ponsa serà la vicepresidenta del CCMA. Els altres membres de la Corporació seran Lluís Garriga, Gemma Ribas, Lluís Noguera, Carme Figueras i Pep Riera. Rosa Maria Molló, Miquel Miralles, Laura Pinyol i Enric Casas seran els membres del Consell Audiovisual de Catalunya.