Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Rufián repta Pedro Sánchez: “Si el procés s’ha acabat, fem un referèndum”

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha rebutjat valorar la possibilitat que la taula de diàleg no es reuneixi fins després de les eleccions autonòmiques i municipals del maig, però ha recordat que “per sort la interlocució entre ERC i el govern espanyol és constant”.

En aquest sentit, ha defensat que “potser no fa falta fer una orquestració pública amb una foto pública”, si només ha de ser això. “Prefereixo una intermediació efectiva que una foto, i no avaluaria la salut d’aquest Govern en funció de la taula”, ha assegurat.

Publicitat

En aquest marc, ha recordat que la taula ha obtingut rèdits importants. “La taula ha estat ridiculitzada a Catalunya per una gent poca, però molt poderosa, tot i que cada vegada ho tenen més difícil”, ha conclòs.

“Fem un referèndum”

Rufián també ha volgut rebatre les manifestacions del govern espanyol, qui insisteix a celebrar la mort del procés. “Pedro Sánchez va dir que l’independentisme està més dividit que mai i que el procés s’ha acabat. Jo sempre dic el mateix: D’acord, el procés s’ha acabat, som menys que mai, fem un referèndum, que el perdrem”, ha afirmat Rufián, desafiant.

Pel que fa als pressupostos, el portaveu republicà ha descartat la possibilitat d’assolir un acord amb Junts per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, i ha culpat el PSC del fet que no estiguin en vigor. Segons Rufián, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, és un polític “hàbil”, però aquesta habilitat “l’està fent postergar uns pressupostos que són molt necessaris” per “desgastar ERC”. “Que no hi hagi pressupostos a Catalunya és un enorme fracàs per part del PSC, que per treure rèdits electorals posterga una decisió que en un altre context adoptaria”, ha reblat.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut