Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Rufián avisa que part del poder judicial “intentarà per tots els mitjans” no aplicar la llei d’amnistia

El líder d'ERC a Madrid diu que li agradaria que republicans i Podem "col·laboressin" a les eleccions europees

|

- Publicitat -

El líder d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha advertit que part del poder judicial “intentarà per tots els mitjans no només tombar la llei d’amnistia, sinó també no aplicar-la”. “Veurem coses bastant besties en la línia del que hem vist aquests últims anys”, ha augurat Rufián en una entrevista a ‘El País’, on ha garantit que els republicans “ho posaran difícil” als jutges que no vulguin complir aquesta llei. D’altra banda, el republicà ha assegurat que li “encantaria” que existís algun tipus de “col·laboració” entre ERC i Podem a les eleccions europees.

A l’entrevista, Rufián ha posat en valor la negociació per aconseguir la llei d’amnistia i ha avisat que ho posaran “difícil” al poder judicial perquè no eviti aplicar-la. Sobre si presentaran esmenes al redactat, el líder d’ERC al Congrés ha explicat que no tanquen la porta a “millorar” la llei però ja ha avançat que no presentaran cap esmena que estigui “condemnada al fracàs”. “No entrarem en aquesta espècie d’artifici teatral d’intentar fer veure que estem molt enfadats i presentem una esmena. Si no s’aprova per tothom, no la presentarem”, ha exposat.

Publicitat

També sobre la modificació de la llei, ha assegurat que ERC no donarà suport a cap iniciativa perquè “els corruptes es lliurin de les seves corrupteles”, responent a si Junts podria plantejar alguna esmena perquè l’amnistia inclogui a Jordi Pujol o Laura Borràs.

Relació amb Podem

Setmanes després del trencament entre Podem i Sumar al Congrés, i amb el pas dels primers al grup mixt, Rufián ha criticat que s’hagi titllat els diputats de Podem de “trànsfugues”. “És injust i fals. Si la tesi per dir això és que tu et presentes per un partit i acabes en un altre, Yolanda Díaz va ser ministra per un partit i ha acabat en un altre; no és una trànsfuga, són circumstàncies”, ha argumentat. Rufián ha afirmat que entén la decisió de Podem d’anar al grup mixt perquè si no “no haurien parlat”. “I si no parles al Congrés, no existeixes”, ha resolt.

Et pot interessar  Els candidats de Lleida coincideixen que cal reduir la burocràcia però discrepen en el model agrari pel país

El líder d’ERC a Madrid veu amb bons ulls que els republicans i Podem puguin “col·laborar” de cara a les eleccions europees. Ha dit que hi ha “moltes maneres” de fer-ho i ha apuntat que “no seria la primera vegada que hi ha coalicions europees similars amb formacions polítiques diferents”. “Tenim molt en comú i gent com Irene Montero, Ione Belarra o Lilith Verstrynge tenen encara un recorregut polític brutal”, ha subratllat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut