Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ramon Piqué, torturat durant l’Operació Garzón: “La repressió contra l’independentisme s’ha multiplicat exponencialment”

|

- Publicitat -

Mig centenar de persones s’han congregat a Banyoles per rebutjar l’Operació Garzón, coincidint amb el seu 30è aniversari. El 1992, en el context dels Jocs Olímpics i per ordre de l’Audiència Nacional, 45 persones vinculades al moviment independentista català van ser detingudes per presumpta vinculació amb l’organització Terra Lliure.

Durant l’acte, s’ha denunciat que se’ls apliqués la llei antiterrorista i la majoria de detinguts fossin víctimes de tortures per part dels cossos policials de l’Estat. Ramon Piqué, víctima de l’operació d’Estat, ha participat en l’acte organitzat per la CUP i Alerta Solidària, des d’on ha denunciat que la repressió contra el moviment independentista continua ben viva.

Publicitat

“La repressió contra l’independentisme s’ha multiplicat exponencialment, amb més de 4.000 persones amb processos oberts”, ha advertit, tot matisant que han canviat les “formes”. “Ara, la repressió no presenta aquella brutalitat que vam conèixer en forma de tortura, però s’aplica de manera prioritària a l’hora de resoldre conflictes polítics i socials”, ha dit.

Carla Costa, membre de la CUP Girona a qui demanen 2,5 anys de presó per les manifestacions postsentència, també ha assegurat que “són contextos diferents”, però ha defensat que cal compartir espai i vivències “dona força” al moviment igual que ho fa “rebre el suport col·lectiu de la gent”.

També hi ha participat el portaveu d’Alerta Solidària, Martí Majoral, l’advocat Benet Salellas i la periodista Sònia Bagudanch, que ha moderat la conversa. Els ponents han aprofitat l’acte per mostrar-se contraris a la reforma de sedició, que consideren que “no és beneficiosa per l’independentisme de base”. En aquesta línia, dilluns s’ha organitzat una concentració a la plaça del Vi de Girona per mostrar el rebuig.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut